18 AUTO’S BIJ VERKEERSCONTR IN BESLAG GENOMEN

Groningen – Een verkeerscontrole woensdagavond in Groningen bracht nogal wat onbetaalde boetes en belastingheffingen aan het licht. Drie personen konden een verblijf in een cel ontlopen door hun schuld op de controleplek aan het Sontplein direct te betalen. Dat leverde de staatskas bijna 7000 euro op. Een weggebruiker werd door de politie ingesloten, hij was niet in staat zijn onbetaalde boetes á 5300 euro te voldoen.

De controle werd door onder meer politie, douane, belastingdienst en het Openbaar Ministerie uitgevoerd. Daarbij werd niet alleen gekeken naar overtredingen op verkeersgebied maar ook naar onder andere achterstallige betalingen bij Justitie of Fiscus.

Dat bleek uiteindelijk bij veertig weggebruikers het geval. De belastingdienst legde beslag op achttien auto’s waarvan er negen werden afgevoerd. De fiscus inde 9000 euro aan niet betaalde vorderingen.

Een automobilist werd door de politie aangehouden omdat hij in zijn auto een stroomstootwapen had liggen. De taser was ‘vermomd’ als zaklamp. Twee automobilisten zaten met een slok op achter het stuur. Voor diverse verkeersovertredingen, variërend van het niet dragen van de gordel tot en met een lekke uitlaat, werden twintig bekeuringen uitgedeeld.

Foto/Video – Niels de Kant/Martin Nuver/Persbureau Meter