95 ste vierdaagse Nijmegen met Belle Perez en Johan Willem Friso Kapel

Nijmegen – Vurig Spaans temperament in een wonderlijke, sprookjesachtige sfeer komen oog- en oorstrelend tot uiting tijdens de Vlaggenparade 2011, de spectaculaire openingsshow van de 95ste Vierdaagse. Latin hitstar Belle Perez en de Johan Willem Friso Kapel spelen de muzikale hoofdrollen in het openingsspektakel, op zondagavond 17 juli in het Goffertstadion in Nijmegen.

De traditionele elementen van de Vlaggenparade, zoals de landing van parachutisten, het hijsen van de Nederlandse driekleur en de Vierdaagsevlag, het indrukwekkende optreden van militaire en civiele orkesten, het defilé van de internationale deelnemers en de vertolking van het Vierdaagselied, worden artistiek verpakt en gepresenteerd door minder of meer bekende sprookjesfiguren.
Zij toveren met behulp van special effects, licht en geluid het Goffertstadion om in een Wonderfull World, waarin alle gasten zich overgeven aan de klanken, ritmes en dansen die passen bij de Spaans-Vlaamse zangeres Belle Perez, begeleid door haar eigen band en door de bigband van de Johan Willem Friso Kapel van de Koninklijke Landmacht.

Toegangskaarten voor het openingsspektakel voor de 95ste Vierdaagse worden vanaf juni in de voorverkoop (online) verkocht door het Nijmeegs Uitburo (www. nijmeegsuitburo.nl) en worden bovendien voor aanvang van de Vlaggenparade op zondag 17 juli bij het stadion verkocht. De normale prijs bedraagt € 10,- per ticket.
De 45.000 deelnemers aan de Vierdaagse genieten een korting van 50% en betalen dus € 5,- voor een kaartje. Voorwaarde is dat zij hun entreebewijs alleen op zondag 17 juli en uitsluitend op de Wedren, de start- en finishlokatie van de Vierdaagse, aanschaffen.

Foto Archief – Persbureau Meter