Afsluiting Zuidelijke ringweg van start in Groningen(Video)

Foto/Video - DuoFocus/Persbureau Meter

GRONINGEN – Vanaf september 2024 kunnen auto’s over de nieuwe zuidelijke ringweg in de stad Groningen rijden. Maar voor dat dat zover is moet er nog heel wat gebeuren. Zo moet het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen.

Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 2 september 2024 zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder in en rond Groningen op.
Afsluitingen Zuidelijke ring Groningen

In 23 weken tijd wordt de ringweg in 5 fases van stremmingen afgemaakt en op elkaar aangesloten. De afsluitingen van de verschillende rijrichtingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan.

Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat, tussen 22 maart en 2 september 2024, elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt de boel gegarandeerd vast.

Onze dringende oproep aan alle weggebruikers: pas in de periode van eind maart tot begin september 2024 uw reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets, bus of trein. Als u echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits en houd rekening met extra reistijd. Op de website Operatieringzuid leest u daar meer over.

Tekst Bron – Rijkswaterstaat