Al 82 jaar gondelvaart in de grachten van Belt schutsloot(Video)

Foto/Video - Persbureau Meter

Beltschutsloot. Twee jaar hebben ze het moeten missen de prachtge gondelvaart door de grachten van Belt schutsloot. Met duizenden tegelijk kwamen de toeschouwers vrijdagavond dan ook naar het dorp om langs de grachten plaats te nemen en de uiterst schitterende gondelcreaties te aanschouwen. Gondelvaart Belt- Schutsloot is een fantastisch schouwspel op het water in een sprookjesachtige omgeving waar ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers op af komen.

De door Belt- Schutsloot varende huizenhoge gondels, van zo’n 12 tot 14 meter lengte, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels. De gondels beelden een onderwerp uit en zijn voorzien van sfeervolle verlichting en technische hoogstandjes. De muziek en goede figuratie maken het verhaal compleet.

Aansluitend werd op het Kleine Belterwijde een groots vuurwerk ontstoken dat de gondels extra in de schijnwerpers zette.

Naast de gondels kon er ook genoten worden van de vele verlichte tuinen in het dorp. Deze verlichte tuinen gaven de gondelvaart een sprookjesachtig aanzien.