Asociale automobilisten aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft vrijdagnacht nabij het politiebureau aan de Rademarkt een 18-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Een agent zag dat de bestuurder tegen het verkeer in richting de Steentilstraat reed. De Groninger verhoogde zijn snelheid en verloor op de hoek met de Rademarkt de macht over het stuur. Daarbij raakte hij een stoeprand. Het voertuig kwam vroegtijdig tot stilstand waardoor het niet via het trottoir tegen de gevel van een pand botste. Twee langsrijdende fietsers konden net op tijd stoppen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder stapte uit de auto en probeerde rennend te ontkomen. Tijdens zijn vlucht viel hij op de grond. Een motorrijder wist de tiener klem te rijden en aan te houden. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor verhoor.

GRONINGEN / HOOGEZAND – De politie heeft vrijdagnacht op de Barentzstraat in Hoogezand een 33-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man was vlak daarvoor weggereden nadat hij betrokken was geweest bij een verkeersongeval in de binnenstad van Groningen.

Een 18-jarige bromfietsster uit Groningen reed op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen toen ze werd aangereden door de automobilist. De jonge vrouw raakte daarbij licht gewond en haar bromfiets raakte zwaar beschadigd. De 33-jarige automobilist reed direct na de aanrijding weg. Omstanders noteerden het kenteken van de auto en gaven dit door aan de politie. Diverse politie-eenheden kregen een omschrijving van het voertuig. Door het snelle handelen, het kenteken en de omschrijving, konden agenten de verdachte korte tijd later aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Het 18-jarige slachtoffer moest zich bij een huisartsenpost laten behandelen.

BEDUM – De politie heeft vrijdagavond in Bedum een 48-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Een agent zag de man met van de N995 richting Bedum rijden. Bij het afslaan gaf de bestuurder geen richting. Binnen de bebouwde haalde de automobilist een hoge snelheid. Ook in zogenaamde 30 km/u-zones bleef de Bedumer met forse snelheid doorrijden. Ondanks enkele gelijkwaardige kruispunten remde hij niet af en moesten andere weggebruikers stoppen of afremmen om een aanrijding te voorkomen. Op de Lijnbaan werd de 48-jarige langs de kant van de weg gezet. De man verklaarde dat dit zijn rijstijl was. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Foto : Archief Persbureau Meter