Beperk onnodig watergebruik in Drenthe

Foto - Pbm

ASSEN – De WMD vraagt gebruikers dringend om niet noodzakelijk watergebruik te beperken. Door extreem hoog watergebruik kan er minder water uit de kraan komen en dat wil de WMD voorkomen. De waterleidingsmaatschappij in Drenthe draait wel op volle toeren om het water op peil te houden. Naast waterbeperking benadrukt de WMD om wel voldoende water te drinken en de handen te blijven wassen. Maar …….

Sproei de tuin niet.
Vul geen zwembadjes en opzetbaden.
Douche zo kort mogelijk.
Gebruik de bespaarknop van de wc.
Sla de wasbeurt van de auto een keertje over.
Stel het gebruik van de (vaat)wasmachine uit.
Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben met een gieter.

“Het is al een aantal weken droog en warm. Iedereen gebruikt fors meer water. De grootste slurpers zijn het sproeien van de tuin en het vullen van opzetbaden.” stelt de WMD op hun website

“Op deze dagen gebruiken we veel meer water dan normaal. Op een normale dag leveren we 80.000 m³ drinkwater per dag. Nu leveren we 125.000 m³ per dag.”aldus de WMD. “Een toename van meer dan 50%! Op die manier gaat de dagelijkse voorraad drinkwater heel hard.”constateert de waterleidingmaatschappij.

De WMD laat verder weten te maken te hebben met een leidingsysteem waarvan de capaciteit natuurlijk niet onbeperkt is. “Als er heel veel water tegelijk wordt gebruikt daalt de druk in de leidingen. Dan komt er minder water uit de kraan.”

De waterleidingsmaatschappij Drenthe vraagt iedereen om bewust met drinkwater om te gaan. Minder water gebruiken is altijd beter, het hele jaar door.” aldus de WMD