Brandstichting oorzaak dodelijke brand Nieuwleusen

Foto - Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Nieuwleusen – De politie zegt dat de oorzaak van de dodelijke brand in een woning aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen brandstichting is. Bij de brand die 14 juli snachts in de woning ontstond is de 22-jarige zoon van het gezin om het leven gekomen.

Deze conclusie trekt de politie na uitbreid onderzoek naar de brand. Buren zagen rond kwart over vijf snachts rook uit het dak van de woning komen. En hebben met man en macht de bewoners wakker proberen te maken door te schreeuwen en op ramen en deuren te kloppen.

De ouders van het gezin konden aan de brand ontsnappen. De brandweer ontdekte later in de nacht het lichaam van het 22-jarige slachtoffer. Langetijd was een tweede zoon vermist maar die bleek tijdens de brand niet aanwezig en melde zich later in de ochtend.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de brand in is opzoek getuigen.

Mensen die zondagochtend 14 juli tussen 3 uur snachts en half 9 sochtends in de buurt van de brand iets verdachts gezien hebben of in zijn algemeenheid informatie over de brand kunnen verstrekken kunnen contact opnemen met de politie. Tips: 0800 – 6070