Corona controle via app door ziekenhuis Assen

Foto - Leroy Wijnveldt/Persbureau Meter

ASSEN – Vanaf vandaag (Donderdag) kunnen inwoners van de provincie Drenthe digitaal een diagnose krijgen over eventuele besmetting met het coronavirus. Het Wilhelmina ziekenhuis introduceert de OLVG corona check app in de provincie Drenthe. Aanmelden kan via de websites van de deelnemende ziekenhuizen. Door gebruik van deze app kunnen inwoners van de provincie Drenthe hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19). In deze app vullen gebruikers dagelijks hun gezondheidsgegevens in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts en ontvangen vervolgens een advies van een medisch team van het WZA in Assen. De app is gratis en begeleidt inwoners van de provincie Drenthe digitaal bij hun gezondheid ten tijde van het nieuwe coronavirus.

Een medisch team bekijkt dagelijks de ingevulde gegevens. Patiënten ontvangen daarover een bericht in de app. Mochten de klachten daar aanleiding toe geven, dan wordt de patiënt door het medisch team gebeld om meer vragen te beantwoorden over zijn gezondheid. Indien nodig adviseert het team om contact op te nemen met de eigen huisarts.
In Amsterdam en omgeving heeft de corona app al tien duizenden gebruikers. De app is een initiatief van het Onze lieve vrouwen gasthuis in Amsterdam. Het UMC Utrecht en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen doen ook mee met het projekt.