Corona waarschuwing in Arabisch in Assen

Foto - DrentsNieuws/Persbureau Meter

ASSEN – Sinds vorige week hangen door alle wijken in Assen bordjes om jongeren bewust te maken van de risico’s van het coronavirus.

De bordjes zijn opgehangen door medewerkers van Vaart Welzijn. Op de bordjes staan de richtlijnen en waarschuwingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ,,Wij vinden vanuit sociaal werk het een verantwoordelijkheid om te laten zien dat deze regels belangrijk zijn”, vertelt Mirjam Flantua van Vaart Welzijn.

Ook bij het skatepark in Pittelo zijn bordjes opgehangen. Daar zijn bordjes in de talen Nederlands, Arabisch en Eritrees opgehangen. Flantua: ,,Als je naar de wijk kijkt, zijn dat de drie hoofdtalen wat daar gesproken wordt.” Alleen in Pittelo waren de Nederlandse bordjes al nergens meer te bekennen. ,,Waarschijnlijk zijn die bordjes al weer weggehaald, blijkbaar heeft iemand die bordjes verwijderd. Maar we proberen alle jongeren van de juiste informatie te voorzien”, vertelt Flantua.

De medewerkers van Vaart Welzijn bekijken per wijk wat de achtergrond van de jongeren is en willen de informatievoorziening in die taal ook daarbij aansluiten. Flantua: ,,Wij doen dat op alle plekken waar we jongeren bij elkaar zien komen en hangen dan bordjes in drie talen op.’