Drentse standbeelden trekken T-shirt aan (video)

Assen – Drenthe ziet er deze donderdagochtend net even iets anders uit dan anders. Meer dan twintig standbeelden in onze provincie hebben een verandering ondergaan. Onder meer Bartje in Assen, de Trommelslager in Hoogeveen en de Veenarbeider in Klazienaveen hebben een T-shirt aan met de tekst ‘Ik ben B’ART’.

Standbeelden door de hele provincie

Niet alleen de standbeelden in Assen, Hoogeveen en Klazienaveen hebben een T-shirt aangekregen. Ook beelden in onder meer Beilen, Borger, Coevorden, Diever, Echten, Emmen, Emmer-Compascuum, Gieten, Meppel, Nieuw-Buinen, Odoorn, Roden, Ruinen, Schoonebeek, Westerbork, Zuidlaren en Zuidwolde staan er gekleurd op.

B’ART 2017

Het gaat om een actie van het Huus van de Taol in Beilen. Later vandaag presenteert de streektaalorganisatie de derde editie van het jaarboek B’ART, de B’ART 2017, bij Tea Time in Echten. In het boek staan meer dan dertig verhalen van mensen die wat met Drenthe hebben. Ze komen er vandaan, ze wonen er of hebben er gewoond.

Om een paar voorbeelden te geven: topvolleybalster Laura Dijkema uit Beilen, radioman Bert Haandrikman uit Borger en Jumbo-supermarkteigenaar Jan Abbas uit Gieten.