Foto/Video - DrentsNieuws/Persbureau Meter

ASSEN – Maandagnacht is er aan de Klenckestraat in Drentse Assen een bestelbusje uitgebrand. De brand werd even voor half vier ontdekt. Bij aankomst van de brandweer stond het busje al volledig in de brand. Het vuur was snel onder controle maar het busje ging in zijn geheel verloren. In de nacht van woensdag op donderdag ging op dezelfde plek ook al een auto in vlammen op. Opmerkelijk van dezelfde eigenaar. Binnen 5 dagen verliest de man door brandstichting twee voertuigen. De politie doet onderzoek in de zaak.

Vorige week maandagavond is ook een auto totaal uitgebrand. De politie heeft na het nodige bluswerk de omgeving afgezet voor onderzoek rond de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Nobellaan. Er zijn sterke vermoedens van brandstichting. Even later vloog er aan de Begoniastraat een bedrijfs busje in brand. Op 3 december 2022 vloog er een auto aan de Amstelstraat in Assen onder verdachte omstandigheden in brand en op 18 december ging een auto in vlammen op aan de Rijnstraat.

Aan de Burgemeester de Dreuplein in Assen brandde een auto op 25 oktober uit. Wederom was er sprake van brandstichting. De naast de brandende auto staande auto raakte ook ernstig beschadigd door het vuur. Ook zaterdagnacht 22 oktober was het nog raak en brandde een auto uit en begin oktober stond een auto in de Zevensterstraat in brand. En een maand eerder was het nog raak aan de Vredeveldseweg en de Lindelaan.

error: Alert: Copyright ©Persbureau Meter