Man raakt gewond na overval op woning in Groningen(Video)

Foto - Martin Nuver/Persbureau Meter

GRONINGEN – Rond 02.45 uur zaterdagochtend kreeg de Politie een melding binnen dat er aan de #Oosterhamriklaan in de stad #Groningen een woningoverval had plaatsgevonden. Twee personen hadden de bewoner bedreigd met een steekwapen en hebben een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.
Tijdens de woningoverval werd de bewoner niet alleen bedreigd met een steekwapen. De man (bewoner) werd ook geslagen en raakte daardoor gewond aan zijn gezicht. Na de woningoverval gingen de daders ervandoor en zij zijn nog spoorloos.

Het slachtoffer vd woningoverval is door de politie en ambulancepersoneel opgevangen en vervolgens is de technische recherche van de politie een sporen onderzoek gestart. De politie vraagt verder getuigen zich te melden. Als iemand vannacht tussen 02.15 en 03.00 uur in of bij de #Oosterhamriklaan iets verdachts heeft gezien of gehoord kan hij of zij 0900 8844 bellen en zijn informatie met de politie delen. Dit was de tweede overval binnen enkele uren. De eerste vond rond middernacht op een cafetaria plaats in de stad Groningen. Daar werd het personeel met een steekwapen bedreigd en gingen twee mannen ervan tussen. Onbekend of ze ook wat buit hebben gemaakt.
Er zijn dit jaar al meer overvallen gepleegd op cafetaria’s, pizzeria’s en winkels in 2018 toen er twaalf overvallen waren. In juli stond de teller al op dertien. De hoeveelste deze overval van vrijdagavond is is nog onbekend maar komt zeker in de lange rij van overvallen. De politie legde in Juli uit dat ze meer en zichtbaar op straat aanwezig wilden zijn om overvallen te voorkomen.

Foto/Video – Martin Nuver Persbureau Meter