Meisje gewond na aanrijding in Zuidlaren(Video)

Foto/Video - DuoFocus/Persbureau Meter

ZUIDLAREN – Maandagavond omstreeks 18:55 uur heeft er in Zuidlaren een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Dat gebeurde bij een fietsoversteek bij de Voorkampen ter hoogte van zwembad Aqualaren. Een groepje vriendinnen wilde na het zwemmen naar huis fietsen toen het mis ging.

Een meisje was samen met twee vriendinnen op weg naar huis vanaf het naastgelegen zwembad toen het vreselijk mis ging. Het jonge meisje met basisschool leeftijd werd bij een fietsoversteek aangereden door een auto.

De hulpdiensten waaronder de politie, meerdere ambulances en het mobiel medisch team per traumahelikopter kwamen ter plekke.

Het meisje was door de klap enkele meters verderop terecht gekomen op het wegdek. Het medische personeel heeft het slachtoffer lang gestabiliseerd en zorg verleend. Het meisje is met spoed onder begeleiding van het mmt arts naar het ziekenhuis gebracht.

De vriendinnen zijn erg geschrokken en opgevangen door omstanders. Toen de politie ter plekke kwam hebben zij de opvang verder op zich genomen
De forensische Opsporing verkeer doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De omgeving is afgezet.