Pinksterkamp eindigt met wateroverlast in Lauwersoog(Video)

Foto/Video/Verslag - Ruben Huisman/Persbureau Meter

LAUWERSOOG – In het Groningse Lauwersoog zaten maandagavond circa 2.500 bezoekers van het Noordelijk Pinksterkamp, het grootste jaarlijkse scoutingkamp van Europa, vast op het terrein waar het kamp gehouden werd. Ze konden op het terrein dat omringt werd door water geen kant meer op. Ook auto’s konden er niet komen. Doot rijplaten te leggen konden de auto’s van en naar het terrein en konden ook terrein wagens werden ingezet. Overigens zijn de deelnemers niet in gevaar of in paniek geweest. Daarbij is een scouting groep ook wel wat gewend, maar ingesloten raken door het hoge water was wel de eerste keer.

Volgens de organisatie waren de toegangswegen onbegaanbaar geworden vanwege de vele regenval. De organisatie liet weten dat ‘’de sfeer goed was’’.

Om de bezoekers van het terrein af te krijgen was de organisatie druk bezig met het plaatsen van rijplaten, zodat de langzamerhand de scouts het terrein aan de Marnewaard konden verlaten, sommige lopend en andere met de auto. Het Pinksterkamp was maandagavond ook afgelopen en kende dus een bijzonder eind.