Politie onderzoekt meerdere drugs gerelateerde zaken Assen

archief: Facebook Politie Ommelanden Midden

Assen – In de afgelopen weken doet de politie onderzoek in meerdere drugsgerelateerde zaken in Assen. Daarbij zijn verschillende hennepkwekerijen en drugs in woningen en op straat ontdekt.

– Op woensdag 29 april is er aan de Loire in Assen een in werking zijnde hennepkwekerij en droognetten met een paar kilo aan henneptoppen ontdekt. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Er zijn 2 aanhoudingen verricht. Het gaat om een 46-jarige man uit Assen en een 40-jarige vrouw uit Assen. De verdachten zitten nog vast.

– Op dinsdag 28 april is er in een woning aan de Echtenstraat in Assen een dikke 300 gram hennep en 35 gram hasj aangetroffen. De verdachte wordt op een later moment gehoord.

– Op dinsdag 21 april is er een hennepkwekerij in een woning aan de Groningerstraat in Assen ontdekt. Er waren 2 kweekruimtes. Ook is er een boksbeugel in beslag genomen. Ook deze verdachte wordt op een later moment gehoord.

– Op zaterdag 18 april is een 26–jarige man uit Assen aan de Maria van Campislaan in Assen aangehouden in verband met handel in harddrugs. De verdachte zat in een voertuig welke werd gecontroleerd i.v.m. vermoeden van een drugsdeal.

De politie wil hierbij nogmaals het belang aangeven van het tijdig melden van het vermoeden van een hennepkwekerij of dealgedrag. Het is behoorlijk gevaarlijk als een hennepkwekerij in uw buurt zit. De kans op een brand is groot. Deze meldingen mogen natuurlijk gedaan worden via 0900-8844 of kun je melden via socialmedia / Facebook bij de politie.

De politie snapt natuurlijk dat het niet altijd fijn is als uw naam bekend wordt als melder van een hennepkwekerij. Daarvoor is de mogelijkheid om je melding door te geven aan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000