‘Schietpartij’ Groningen blijkt mogelijk schoten van paintball geweer (Video)

Foto/Video - Martin Nuver/Persbureau Meter

Groningen – De melding van een schietpartij vrijdagavond in de Antillenstraat is mogelijk het afschieten van een paintballgun geweest, dat laat de politie zaterdagmiddag weten.

Gisteravond, omstreeks 22.30 uur, kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een mogelijke schietpartij aan de Antillenstraat in de Korrewegbuurt in Groningen.

Meerdere politie-eenheden en een ambulance gingen daarop ter plaatse. “We kregen een melding van een persoon die een geluid had gehoord dat hem deed denken alsof er geschoten werd”, vertelt politiewoordvoerder Tessel Horsman aan 112Groningen. “Toen de agenten aankwamen werden er door hen geen aanwijzingen gevonden dat er daadwerkelijk met een vuurwapen geschoten zou zijn.”

Volgens de woordvoerder van de Groninger politie is het schieten met een paintballgun naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van het geluid geweest. “Op de locatie werd een hoeveelheid afgeschoten paintball-balletjes gevonden.” Bij het incident raakte over bekend niemand gewond. Ook heeft de politie niemand aangehouden.