Storm Poly richt wat aan in het Noorden (Video)

Foto - Wendy Drent/Persbureau Meter

Meppel – De storm Poly heeft een boom ontworteld in Meppel. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.Het dak van de woning is door de boom zwaar beschadigd geraakt.
——

Beeld – numeppel/Persbureau Meter
———————————

Roderesch – Een streekbus kwam woensdagmiddag boven een sloot te hangen. Niet dat de bus nu van de weg was gewaaid door de storm maar indirect had het wel met de storm te maken. De streekbus kon namelijk vanwege een boom die over de weg lag niet z’n weg vervolgens. Boa’s wilden de streekbus door de berm over het fietspad langs de boom leiden. Alleen ze hadden een sloot tussen de Norgerweg en het fietspad over het hoofd gezien. De bus reed zich dan ook vast en bleef boven de sloot hangen. Een berger heeft de streekbus weer op de weg moeten gaan zetten. Er zaten geen passagiers in de bus en er raakte ook niemand gewond.

Beeld Thijs Huisman/Persbureau Meter
————————————
Zuidwolde – Bij een woning aan de Hoofdstraat in het Drentse Zuidwolde is een boom op een auto gevallen door de storm. In het verlengde van deze weg, de Hoogeveenscheweg, braken de wortels van een eeuwenoude boom en kwam op de weg te liggen Hiervoor moest de brandweer worden ingezet om de weg weer bereidbaar te maken.

Beeld Klaas Lunshof/Persbureau Meter
———————————–
Groningen – Een boom viel in Groningen op een woning door de storm. Ook een schutting raakte zwaar beschadigd. Hoeveel woningen er door de val van de boom schade hebben opgelopen is onduidelijk. Betrokkenen spreken van drie. Er raakte overigens niemand gewond.

Beeld Patrick Wind/Persbureau Meter
————————————
TYNAARLO – In Tynaarlo is woensdag een boom vol op een garage gevallen. Dit gebeurde aan de achterzijde van een drogist aan de Dorpsstraat. De eigenaresse van de drogist is behoorlijk geschrokken. Zij zat in de keuken toen de boom plotseling omviel. De keuken grenst direct aan de garage. Niemand raakte gewond. De garage heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Beeld Wendy Drent/Persbureau Meter
—————————————–
Hoogkerk – De A7 ter hoogte van Hoogkerk is woensdagmiddag afgesloten vanwege meerdere bomen die dreigden om te vallen vanwege de storm en waarvan de takken op de rijbaan terecht waren gekomen. Het afgesloten deel betrof de A7 richting Groningen. Verkeer vanuit Drachten richting Groningen werrd omgeleid.

Beeld Ruben Huisman/Persbureau Meter
———————————–