Succesvolle plaatsing nieuwe brug Hoogeveen

Hoogeveen – Donderdagochtend is in alle vroegte door Kraal een brug geplaatst over de vijver bij de dijk. Ter hoogte van het zuiderpark werd in minder dan een halfuur tijd de basis door een aannemer op zijn plek gehesen. De fundering van de brug werd afgelopen dinsdag al geplaatst.

Door een buurtbewoner was er bij de smederijen van Hoogeveen het idee ingediend voor de plaatsing van de brug. Het plan was ingediend omdat de huidige afstand tussen de bruggen volgens de buurtbewoner te groot was. Door de plaatsing van de brug, is het gemakkelijker geworden om op de dijk te komen.

Het idee was eind juni ingediend en nu (drie maanden later) is het onderstel geplaatst. Het is nu alleen nog de taak aan een speciaal team van de gemeente om de armleuningen en houten ondergrond te plaatsen, daarna is de brug klaar. Hoelang het nog duurt voordat hij in gebruik kan worden genomen, is niet bekend.

De opdracht werd aangenomen door Everhardus Metaalbewerking. De aannemer legt uit: ‘In totaal heeft het zo’n 50 uur gekost om de brug te produceren. Alle onderdelen zijn door ons zelf in elkaar gezet. Het walsen van de metalen onderdelen gebeurde bij een fabriek in België. Het kwam aardig precies om de brug precies passend te maken. We zijn dan ook heel blij dat de brug exact op de centimeter op z’n plaats valt’.