Twee personen aangehouden voor Dodelijk ongeval met motor A28 Beilen (Video)

Foto/Video - DrentsNieuws/Persbureau Meter

Beilen – Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland verdenkt twee mannen van 55 jaar van het veroorzaken van een verkeersongeval op de A28 bij Beilen op vrijdag 15 juli 2022. Bij dat ongeval is een 56-jarige motorrijder uit Amersfoort overleden.

Rond 15:00 uur zijn vrachtwagen stilgezet op de A28
Eén van de mannen, afkomstig uit Mill, heeft die dag rond 15:00 uur zijn vrachtwagen stilgezet op de A28. Door het stilzetten van de vrachtauto is achter hem een file ontstaan. In die file komt het tot een ongeval waarbij een 55-jarige chauffeur van een bestelbus, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en de motorrijder betrokken zijn geweest.
Verdachten

Op dit moment loopt het onderzoek naar het dodelijke ongeval nog. Het hoe en waarom van het incident moet blijken uit dat onderzoek, waardoor nu nog geen conclusies kunnen worden getrokken. Beide verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en vrijgelaten. Wel zijn hun rijbewijzen ingenomen. De mannen blijven verdachten in dit onderzoek.
Levensgevaarlijk

“Het stilzetten van voertuigen op doorgaande wegen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat blijkt wel uit het tragische ongeval van afgelopen vrijdag”, zegt hoofdofficier van justitie Diederik Greive van het parket Noord-Nederland.

Ernstig ongeval
Vrijdagmiddag 15-juli kwam bij een ernstig ongeval op de A28 ter hoogte van Beilen een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeval waren volgens de politie drie voertuigen betrokken, waaronder een motorrijder. Vier ambulances en een trauma team kwamen ter plaatse voor assistentie. Omstanders melden die dag dat vlak voor het ongeval rond 15.00uur een vrachtwagen zijn voertuig stil zette op de A28. Het ongeval gebeurde in de plotselinge file die ontstond op de A28. De verkeersongevallen analyse van de politie en Openbaar ministerie doen onderzoek naar de achtergrond van het incident.