Veel publiek verwacht bij opening school door koningin in Oude Pekela

Oude Pekela – Er wordt veel publiek verwacht bij de opening van de brede school door Hare Majesteit de koningin vrijdagmiddag in Oude Pekela. Koningin Beatrix verricht die middag even voor half 3 de officiële opening van de nieuwe brede school in Oude Pekela. De koningin zal per heli om 14.00 uur landen op het sportcomplex van Noordster, waarna ze per auto naar de school zal gaan. Burgemeester Schollema van Oude Pekela zal de koningin verwelkomen en uiteraard een welkomstwoord spreken. De 2 jarige Julia Hemmes zal een bosje bloemen aan de koningin overhandigen. Uiteraard zal het publiek massaal de gebeurtenissen kunnen aanschouwen. Wel zijn er enkele straten afgesloten. Vroeg komen is dus het advies om een goed plaatsje te kunnen bemachtigen. Voor de geaccrediteerde media, lokaal, regionaal en landelijk zijn er speciale persvakken vanwaaruit ze hun werk kunnen doen.
In de brede school worden drie basisscholen, twee peuterspeelzalen, een GGD, een BSO en een gymzaal ondergebracht.
De nieuwe brede school is voortgekomen uit een samenwerking van verschillende partijen die door het gemeentebestuur zijn samengebracht om de voorzieningen voor de inwoners van Oude Pekela op peil te houden.
De school heeft een belangrijke sociale functie. Zo wordt de gymzaal in de avonduren door de sportverenigingen gebruikt en kunnen ook de buurtverenigingen gebruik maken van de school.
Tijdens de officiële opening wordt ook de naam van de nieuwe brede school onthuld.

Foto Archief – Persbureau Meter