Veertigste verjaardag op bijzondere plek in Hoogeveen(Video)

Foto/Video - Martin Schonewille/Freddie Prins/Persbureau Meter

Hoogeveen – Als de horeca niet mag faciliteren en geen tafel en stoel op het terras kan en mag aanbieden. Dan neem je toch zelf een picknickkleed mee en bestel je iets lekkers bij je favoriete brasserie en gaat zitten op een picknickkleedje waar De Lekkernij normaal gesproken haar terras heeft uitgestald.
Dit is wat Liesette Rust vrijdagmiddag als verrassing voor haar jarige vriendin Hike Alberts uit Hoogeveen had georganiseerd. Normaal gesproken gaan de vriendinnen samen hun verjaardag vieren in de Brasserie. Maar dit is door de maatregelen niet mogelijk.
Brasserie de Lekkernij heeft zoals veel zaken wel een loketverkoop waar een koffie to go besteld kan worden met wat lekkers er bij, of waar bestelde maaltijden afgehaald kunnen worden. Vaste koffiedrinkers van de horecazaak, nemen als het weer het toelaat, zelf een kussentje mee van huis en gaan op de rand van de bloembakken zitten aan de Hoofdstraat.
De ludieke actie van Liesette is ook een knipoog naar de maatregelen die er op dit moment zijn voor horecazaken, wat niet helemaal eerlijk is in de ogen van Liesette. Door deze actie wil ze laten zien dat de verhoudingen wel scheef liggen. Een koffie halen en op een muurtje opdrinken, of hoe de vriendinnen deden en zelf een kleedje meenemen en op de grond gaan zitten wat wel. Maar een horecazaak mag geen coronproof terras opzetten en zodoende de bezoekersstromen ook goed kunnen regulieren.
Ludieke actie of niet, de vriendinnen hebben onder een mooi lentezonnetje de 40e verjaardag op een mooie manier kunnen vieren. Het grote feest zal nog wel even op zich laten wachten