Verdachte branden Gasteren aangehouden(Video)

Gasteren – De politie heeft een aanhouding verricht in verband met de brandstichtingen in Gasteren. Het zou volgens rtv Drenthe gaan om de zoon van de bewoners van het huis. Vrijdagavond was het weer twee keer raak bij het perceel aan het Westeinde. Op basis van een aantal getuigenverklaringen kon kort na de brandstichting in Gasteren een 41-jarige man uit Gasteren worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Weer zijn we opgeschrikt door een brand. Ik voel me betrokken bij de zorgen van de inwoners van Gasteren. Ik hoop dat de aanhouding zicht biedt op een oplossing in deze situatie”.
Vrijdagavond wist een buurman de vlammetjes te doven met een emmer water. Voor de brandweer was er dit keer dan ook niets te doen en keerde snel weer terug naar de kazerne. De technische recherche van de politie heeft ter plaatse sporen onderzoek ingesteld. Op 23 juli gingen bij de woning een aantal coniferen in de brand en op 5 juli brandde een schuur af achter deze rietgedekte te koop staande bewoonde woning. In Gasteren was het de vierde brand, begin juli vatte namelijk in deze buurt ook een vakantiewoning vlam door brandstichting.

Kort na de brand kwam er nog een melding binnen van brandstichting. Dit maal was geprobeerd brand te stichten in een aantal coniferen op hetzelfde perceel aan Westeinde. Op basis van een aantal getuigenverklaringen kon kort daarna dus een 41-jarige man uit Gasteren worden aangehouden.
 

Foto/Video – Rene Lunshof/Persbureau Meter