Weekend geweld

Assen/Emmen – Het uitgaans geweld deed weer van spreken. De politie moest meermalen optreden, zoals in Emmen
waar de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen en twee 18-jarige jonge mannen aanhield. Het drietal was op het dak van het gemeentehuis geklommen om zo een beter uitzicht over de kermis te hebben. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zag dit en alarmeerde de politie. De drie jonge mannen hebben een bekeuring wegens baldadigheid ontvangen.

ASSEN – De politie heeft zaterdagavond twee jongemannen van 19 en 21 jaar uit Assen aangehouden. De jongemannen hadden zich vervelend gedragen tegen de eigenaar van een kermisattractie welke op De Haar stond. De jongemannen gooiden met bierflesjes, later met klinkers, tegen de attractie. Ook bedreigde één van hen de eigenaar. Beide zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding huiselijk geweld

ASSEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar vriend te hebben mishandeld. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

MEPPEL – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 21-jarige mannen uit Rouveen aangehouden. Het tweetal kreeg ruzie met enkele portiers van een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein. Een van de mannen maakte enkele racistische opmerkingen naar een portier, waarna de andere de portier een klap gaf. Beide mannen zijn aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Man aangehouden voor mishandelen buurman

ASSEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen aangehouden. Deze was in conflict met zijn 20-jarige buurman. De 19-jarige Assenaar had hierbij zijn buurman geslagen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

GRONINGEN – Een 29-jarige man uit Gorredijk is zaterdagavond aangehouden vanwege diverse ernstige feiten. De automobilist werd op de A7 bij Nuis langs de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Hij bleek ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben (875 ugl). Tijdens het verhoor bleek dat de Fries vlak daarvoor met hoge snelheid over de A28 had gereden. Hij haalde daar diverse automobilisten in via de vluchtstrook. Ook werd een van de bestuurders afgesneden. Toen deze bestuurder lichtsignalen gaf, trapte de Fries vol op de rem en kwam –samen met het andere voertuig- via een noodstop stil te staan op de snelweg. Hierdoor veroorzaakte de 29-jarige ernstig gevaar voor bestuurders op de snelweg. De verdachte stapte uit zijn voertuig en dreigde de andere automobilist wat aan te doen. De verbouwereerde bestuurder wist echter weg te rijden en waarschuwde de politie. De Fries is vervolgens behalve rijden onder invloed van alcohol ook aangehouden voor poging doodslag. Hij is ingesloten.
Man bedreigt buurtgenoten

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagnacht in de Groningse Oranjebuurt een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was naar de tuin van een buurtgenoot gelopen. Deze buurtgenoot had een tuinfeestje. De buurman was niet gediend van het geluid uit de tuin en bedreigde de aanwezigen op het tuinfeest met een mes. De verdachte was onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten voor verhoor.

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagnacht in de Bedumerstraat een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer was in een café in de buurt geweest en viel plotseling een aantal aanwezigen aan. Hij greep een vrouw naar de keel en sloeg een man met een barkruk op het hoofd. De verdachte ging er vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. De Groninger is ingesloten voor verhoor.

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat twee meisjes (13 en 16 jaar) aangehouden voor de mishandeling van een 16-jarige meisje uit de gemeente Winsum. Agenten liepen vanuit de Donkersgang naar de Oosterstraat en zagen verderop dat het duo het andere meisje aanviel. De jonge verdachten uit Groningen sloegen en schopten de 16-jarige dusdanig dat zij voor onderzoek naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Tijdens de aanhouding verzette de oudste verdachte zich hevig. Een van de agenten werd in het gezicht gekrabd. Het jonge duo is ingesloten voor verhoor. De ouders zijn geïnformeerd over de aanhouding.

OOSTWOLD – De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige man uit Winschoten aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had te horen gekregen dat zijn vriendin de relatie wilde verbreken. Hij was daarover zo boos dat hij zijn partner in een woning in Oostwold (Oldambt) meerdere keren sloeg. Na de mishandeling ging hij er vandoor. Op de Kartonbaan in zijn woonplaats werd de 32-jarige in zijn auto langs de kant van de weg gezet. Hij was onder invloed van alcohol en had een alcoholpromillage van ruim 1 promille (435 ugl). Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis om zich aan haar verwondingen te laten behandelen. De Winschoter is in de cel gezet.

GRONINGEN – In een woning in de wijk Lewenborg heeft de politie zaterdagnacht een 30-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn partner meerdere keren geslagen. De vrouw was de woning uitgevlucht en wachtte buiten op de komst van de politie. Omdat de verwondingen dusdanig waren, moest ze voor controle naar een ziekenhuis. Het hele gebeuren speelde zich af voor de ogen van een in de woning aanwezig kind. Het meisje kreeg van de agenten een beertje. De verdachte is ingesloten.
Stadjer flipt

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagavond in de Slachthuisstraat een 31-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man spullen richting auto’s zou gooien. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door twee mannen. Het duo verklaarde met een mes te zijn bedreigd door de verdachte. Het mes lag even verderop op straat. De verdachte werd in een woning aangetroffen. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Een 47-jarige inwoner van Groningen heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Foto – Archief Persbureau Meter