Zwaargewonde bij schietpartij in Assen(Video)

Foto?Video - Danley Hiensch/Michael Beugelink/Erik Smit/ Persbureau Meter

Assen – Bij een schietpartij op de Maria in Campislaan in Assen is woensdag aan het eind van de middag een persoon ernstig gewond geraakt. Rond 17.45uur werden de hulpverleningsdiensten en trauma helikopter gealarmeerd voor een incident op de Maria in Campislaan. Ter plaatse is een persoon ernstig gewond geraakt bij een schietincident. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en doet onderzoek naar de achtergrond van de schietpartij.

Aanhoudingen
Het arrestatieteam van de politie heeft op het Roerpad in Pittelo, een uur na de schietpartij vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politie bureau en zullen worden verhoord.

Politie persbericht

Assen – Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober omstreeks 17:40 uur 112. Zij hebben schoten gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. Er zijn zes verdachten aangehouden.

Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Conflict meerdere personen
Agenten horen van getuigen dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken zijn. In de omgeving gaan meerdere politie-eenheden op zoek naar de betrokken personen.

Zes aanhoudingen
Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat (twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem). In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. Op donderdag 5 oktober is ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het conflict en het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op verschillende locaties in Assen zijn vervoersmiddelen (twee auto’s en twee fietsen) in beslag genomen voor onderzoek.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek gaat door. Zo worden diverse sporen geanalyseerd door specialisten. In de omgeving van het schietincident wordt uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.