Zware storm treft Noord-Nederland (video)

Hoogeveen – De harde storm van de afgelopen uren heeft voor veel overlast gezorgd. Zo waaiden er vrachtauto’s van de A28 en de N33, viel in Meppel een boom op een auto en kwamen uit heel Drenthe en Groningen meldingen van stormschade en bomen over de weg. In Mussel werd een school geëvacueerd in verband boom die op de school dreigde te vallen. Ook het openbaar vervoer heeft veel last van de storm zo heeft de NS het trein verkeer in Noord-Nederland plat gelegd in verband met de veiligheid. Ook is op diverse plaatsen de watervoorziening uitgevallen. Het KNMI heeft code rood afgekondigd in verband met de zware storm die over het Nederland raast. De brandweer van Groningen adviseert mensen binnen te blijven. Aan het eind van de middag zwakt de storm af.

WMD – Om 14.00 uur zijn er meer dan 30 meldingen van storingen. WMD werkt men man en macht om de storingen zo spoedig mogelijk te verhelpen. Maar in dit uitzonderlijke geval kan het langer duren dan normaal.

Bomen kunnen door de zware storm voor problemen zorgen. Als bomen in de buurt van leidingen staan kunnen wortels de waterleiding kapot trekken. Vooral omdat veel bomen nog in blad staan. Ook wortels van omgevallen bomen kunnen veroorzaken dat een leiding breekt en huishoudens zonder water komen te zitten of last hebben van lagere waterdruk.

Storingen:

Een, Dwingeloo, Exloo, Schipborg, Gasselte, Diever, 2e Exloermond, Hoogersmilde, Borger, Roden, Zuidlaarderveen, Westervelde, Oosterhesselen, Zuidwolde, Anreep, Exloo, Odoornerveen, Emmen, Wittelte, Drouwen, Anderen, Nw. Amsterdam, Dwingeloo, Exloo, Zuidwolde, Ruinen, Gasselte, Zuidlaren, Ellertshaar, 1e Exloermond, 2e Exloermond, Alteveer, Buinerveen, Buinen, Annerveen, Westdorp.