21 verdachten aangehouden voor diefstal e-bikes

Foto: Archief - Persbureau Meter

Assen – De politie heeft in de maanden augustus tot en met oktober 21 verdachten aan gehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van e-bikes.

In de periode juni tot en met oktober 2019 werden 23 e-bikes gestolen bij o.a. appartementencomplexen in Assen. In totaal ging het om vijf inbraken in de wijken Assen-centrum, -West, -Oost en Noorderpark. Benadeelden deden aangifte van diefstal bij de politie. Daarop startte de politie een onderzoek.

Politie startte een onderzoek
Buurtonderzoek, het bekijken van beschikbare camerabeelden en informatie van getuigen maakten deel uit van het onderzoek. Uiteindelijk leidde informatie uit dit onderzoek naar 21 verdachten in de leeftijd van 16 tot 65 jaar uit Assen en Emmen en een 15-jarige jongen uit Rotterdam. Het gaat om meerdere groepen personen, die los van elkaar de diefstallen pleegden of de gestolen e-bikes doorverkochten. Acht fietsen zijn teruggevonden en inmiddels weer in het bezit van de eigenaar. Alle verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en in afwachting van de beoordeling en strafbepaling door het Openbaar Ministerie.

Fiets gestolen? Doe aangifte!
Doe altijd aangifte bij de politie. Aangifte doen kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt uw fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen. In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen via de politie.