Politie druk met diverse diefstallen

Zwolle – Op een bedrijventerrein aan de Lichterweg in Zwolle zijn dieven afgelopen weekend, 28 september tot 1 oktober, aan de haal gegaan met vier velgen inclusief banden van een truck. Via een gat in het hek zijn de dieven het terrein op gekomen. Gezien de grootte en het gewicht van de velgen en banden is men vermoedelijk met meerdere daders geweest. In het weekend van 8 september vond ook al een diefstal plaats vanaf hetzelfde terrein. Toen werden er 16 wielen gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Dalfsen – Afgelopen weekend tussen 28 september en 1 oktober is ingebroken bij het kinderdagverblijf aan de Brethouwerstraat. Daarbij werden o.a. laptops en een digitale camera gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld.

Dalfsen – Maandag 1 oktober is een 40-jarige Dalfsenaar aangehouden voor diefstal / heling van een gsm. Die werd op 24 augustus jl. op het Burgemeester van Bruggenplein gestolen van een 26-jarige Zwollenaar. De gsm is inmiddels weer bij de eigenaar terug. De aangehouden man uit Dalfsen is na verhoor met een schikkingsvoorstel van 340 euro in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deventer – Na diefstal van een gsm uit een grootwinkelbedrijf aan het Boreelplein is maandagavond 1 oktober een 22-jarige man uit Polen, zonder vaste woon- verblijfplaats, aangehouden. Hij bleek een recidivist te zijn en stond nog gesignaleerd bij verschillende korpsen in ons land voor soortgelijke delicten. De man is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Foto : Archief Persbureau Meter