Nieuws uit Ijsselland met o.a. 16 jarig meisje vermist

Kampen – Sinds zondagmorgen 26 februari wordt een 16-jarig meisje uit Kampen vermist. Zij is 1.67 lang, heeft een slank postuur, blauwe ogen en los blond haar. Zij is gekleed in een zwarte winterjas, met gestikte horizontale strepen, een lichtblauwe spijkerboek en draagt wit/ roze gymschoenen. Onder haar jas draagt zij een zwart zogeheten spaghettihemdje met daarover een zwart giletje en een bruin leren jasje. Zij heeft een zwart/witte trolleykoffer bij zich. Haar moeder wil bekend worden gemaakt met haar verblijfplaats. Bij aantreffen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar haar verblijfplaats wordt een onderzoek ingesteld.

Diefstal uit museum

Giethoorn – Tussen zondagavond 26- en maandagmorgenvroeg 27 februari is ingebroken in het museum De Oude Aarde aan het Binnenpad. Hierbij is voor vele tienduizenden euro’s aan o.a. waardevolle gegraveerde mammoetslagtanden, sieraden, goud en edelstenen gestolen. Men is binnengekomen via het dakraam. Daarbij is een ladder gebruikt waarvan de herkomst nog niet bekend is. Het museum is slechts via een voetbruggetje of per boot bereikbaar. Misschien hebben omwonenden die avond / nacht nog een (motor)bootje horen of zien varen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze diefstal in verband kan worden gebracht, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld.

(2012017953)

Zwolle, Burgernetactie na diefstal uit woning

Zwolle – Vanmorgen, dinsdagmorgen 28 februari rond 08:45 uur is ingebroken in een woning aan de Molenkreek. Daarbij is een verdachte lichtgetinte jongen (15-20 jaar) gezien die er vandoor ging. Uit een Burgernetreactie kwam de mededeling dat hij in de omgeving van het Westerpark / Rijnlaan was gezien. Hij was gekleed in een donkere kleding en droeg een zwarte pet met witte strepen. Op dit moment is nog onduidelijk of er iets uit de woning, waarvan een ruit werd vernield, is gestolen. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole Kanaalweg

Zwolle – Maandagochtend 27 februari werd aan de Kanaalweg een verkeerscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden over de Kanaalweg aan zowel de Zwolse kant als de kant van Laag-Zuthem. Binnen een korte periode van ongeveer een half uur werden er zes overtreders bekeurd. Zij gaven allemaal aan de Kanaalweg als sluiproute te gebruiken.

De Kanaalweg heeft een inrijverbod voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen, behalve voor voertuigen van omwonenden en landbouwverkeer. Daarnaast rijden er veel fietsers. Ook in verband met hun veiligheid is sluipverkeer niet gewenst. De komende tijd zal er regelmatig worden gecontroleerd.

Drietal aangehouden na inbraak

Deventer – Na een inbraak in een kantoor aan de Overstichtlaan zijn maandagavond 27 februari 3 mannen (allen 27 jaar) uit Amsterdam aangehouden. Na de alarmmelding kon één van hen direct bij het gebouw worden aangehouden, de anderen later in de stad. Inmiddels was een kluis al door het drietal uit het gebouw gesleept. Bij het kantoor werden de door hen gebruikte en in de haast achtergelaten auto’s en inbrekersgereedschappen inbeslaggenomen. Het viertal is ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld.

(2012018105)

Bestuurder onder invloed, rijbewijs in genomen

Deventer – Dinsdagmorgenvroeg 28 februari is het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige snorfietser uit Deventer. Bij een controle op de Grote Overstraat bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 765 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wisselgeldtruc

Deventer – Zaterdagmorgen 25 februari jl. is een 77-jarige Deventenaar slachtoffer geworden bij het wisselen van geld. Daarbij werd hij voor 85 euro benadeeld. Op de Keizer werd hij aangesproken door een naar schatting 35 tot 40 jarige blanke man, vermoedelijk een Oost-Europeaan, die het slachtoffer in gebrekkig Duits vroeg om een euro te wisselen. Zodra de man uit Deventer zijn portemonnee opende deed de man een greep in de portemonnee en nam en passant met een snelle handbeweging het aanwezige papiergeld weg. Pas later werd het papiergeld vermist. Dergelijke aangiften zijn de laatste weken vaker bij de politie binnengekomen. Geadviseerd wordt om alert te zijn op deze praktijken en bij voorkomende wisselverzoeken de betreffende persoon zodanig op afstand te houden dat een greep in de portemonnee niet mogelijk is. Mensen die meer kunnen vertellen over deze geldwisselende persoon wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Aanrijding vermoedelijk door onwelwording

Heeten – Op de Holterweg is maandagochtend 27 februari een 37-jarige automobilist uit Okkenbroek gewond geraakt, nadat hij met zijn auto in een sloot was beland na een aanrijding. Een 31-jarige automobilist uit Rijssen reed over de Holterweg vanuit de richting Nieuw-Heeten, toen de 37-jarige man over de Cellenweg kwam aanrijden. Op de kruising met de Holterweg stopte de man niet, maar reed langzaam door. De 31-jarige bestuurder kon de man niet meer ontwijken. Hij week uit en reed schade in de berm en het slachtoffer stuurde de sloot in. Vermoedelijk is de bestuurder uit Okkenbroek vlak ervoor onwel geworden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.