Sieraden en Koninklijke onderscheiding gevonden in bos Alteveer

Alteveer – Maandagavond kwam de 6-jarige Senna van den Berg thuis met een kistje in zijn handen en hij zei: ”Mama, ik heb een echte schat gevonden”. Senna had inderdaad een doosje bij zich en er bleken sieraden in te zitten.

De eerste reactie van zijn moeder was, “Ooh Senna, dat moet je terug leggen, dat is vast voor de speurtocht van morgen.” In Alteveer (Drenthe), waar de ‘schat’ werd gevonden in een bosje bij het Schapendijkje, is het namelijk feestweek waarbij ook een speurtocht op het programma stond. Teleurgesteld dat zijn vondst geen schat betrof ging hij terug naar het bosje om deze weer te begraven.

Woensdag ging hij met zijn vriendje en zus Roos (7jr) kijken of de ‘schat’ er nog lag en als dat zo was mocht hij hem meenemen. Senna’s vriendje Deon Smits (9jr) vond het toch wel erg verdacht en waarschuwde zijn moeder die poolshoogte kwam nemen. Zij zag de ernst van de situatie in en waarschuwde de politie. Op de vindplaats werd toen nog meer sieraden aangetroffen. In het kistje bleek zelf een Koninklijke onderscheiding te zitten. De politie hoopt via een database van gestolen/vermiste goederen achter de eigenaar te komen.

Senna, Roos en Deon hebben na afloop van de vakantie op school in ieder geval een spannend avontuur te vertellen dat zich laat aanhoren als een spannend jeugdboek.


Foto – Archief Persbureau Meter/Persfotografie Hoogeveen