Foto/Video - Thijs Huisman/Persbureau Meter

Noordhorn – En ambulance en politie auto die op de plaats van een gladheids ongeval in het Groningse Noordhorn hulp stonden te verlenen zijn betrokken geraakt bij dit ongeval Langs de Rijksstraatweg (N355) vrijdagochtend. Op deze plek ontstonden op de spekgladde weg meerdere aanrijdingen.
De hulpdiensten waaronder de brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse. Daarnaast kwam het mobiel medisch team (mmt) met de auto ter plaatse.

Het eerste ongeval waarop de hulpverlening uitrukte was een automobilist die uit de richting van Aduard kwam en door het gladde wegdek met zijn voertuig in de sloot belande.

Het tweede ongeval gebeurde toen de hulpdiensten bezig waren bij het eerste ongeval. Een automobilist die uit de richting kwam van Aduard vloog door gladheid uit de bocht en sloeg over de kop.

Het derde ongeval gebeurde toen twee auto’s het ongeval passeerden. Één auto mocht van de politie het ongeval passeren. De andere automobilist merkte dit te laat op. Ze botsten met de voorkant tegen elkaar aan en ramde daarbij een ambulance en een politieauto.

In totaal zijn er dus vijf voertuigen die een ongeval hebben gehad. Er zijn geen gewonden gevallen bij de ongelukken. Wel is de inzittende van het voertuig dat ik de sloot belandde gecontroleerd in een ambulance.

Volgens de politie ter plaatse is de oorzaak gladheid op de weg. De bocht vanuit de kant van Aduard naar Noordhorn is spekglad.

Door het ongeval is de weg afgesloten. Dit zorgt voor verkeershinder.

error: Alert: Copyright ©Persbureau Meter