Arrestaties bij schietpartij Groningen

Groningen – De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een incident aan de Almastraat.

Aan het einde van de ochtend kwam bij de meldkamer een melding binnen van een ruzie in deze straat. Het zou gaan om een onenigheid tussen een groepje mannen. Hierbij is geweld gebruikt. Een getuige meldde dat er zou zijn geschoten. De betrokkenen hadden de plaats van het incident verlaten.

Eén van de verdachten zou zich bevinden in een pand aan de Bedumerstraat. Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen. Het arrestatieteam is ingezet om de woning te betreden. In de woning zijn geen aanhoudingen verricht. De twee verdachten zijn kort na het incident in de omgeving aangehouden.

Eén van de slachtoffers raakte gewond aan zijn hoofd door de mishandeling. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. In de omgeving is een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is door agenten veiliggesteld. Onderzocht wordt of het wapen is gebruikt bij deze ruzie. De politie doet nader onderzoek.

Bron: Politie.nl