Auto duikt kanaal in(Video)

Holsloot – Op de Oosterhesselerweg in het Drentse Holsloot is woensdag in alle vroegte een man met zijn Caddy het kanaal ingereden.
De man uit het op enkele kilmeters gelegen Gees kwam met zijn auto uit een flauwe bocht in de berm terecht en probeerde nog te corrigeren helaas was dit tevergeefs en belande hij met zijn voertuig in het kanaal.
De man wist met een natte voet uit z’n auto te klimmen en klauterde zelf de wal op.
De toegesnelde hulpdiensten hoefden van brandweer en ambulance zorg hoefden dan ook niet in actie danwel ter plaatse te komen.
Voor de berger was de klus groter. Om veilig aan het werk te kunnen werd de weg afgesloten voor al het verkeer, waarna de berger in een speciaal waad pak te water ging om de banden aan de auto te kunnen bevestigen om de auto uit het water te takelen. Dit moet voorzichtig gebeuren omdat er niet meer schade aan het voertuig mag worden toegebracht als al door het ongeval is geschied. Hoewel de auto keurig op de wal werd gehesen zal de caddy wellicht niet meer aan het verkeer gaan deelnemen. Auto’s die te water zijn geraakt worden vaak door de verzekering als afgeschreven beschouwd.


foto/video – Harm Halfmouw/Persbureau Meter