Foto/Video - Ruben Huisman/Persbureau Meter

GRONINGEN – In de nacht van zaterdag op zondag is er een brand uitgebroken in een bedrijfsgebouw aan de Grondzijl in Groningen. De brandweer schaalde direkt op naar grote brand waarna diverse brandweer eenheden zich ter plaatse spoeden.

Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand uitslaand. Er is opgeschaald naar grote brand.

Er is flinke schade ontstaan aan het pand. Door een snelle inzet en opschaling heeft de brandweer de brand onder controle gekregen. Omdat het dak nog rookt controleert de brandweer de zaak middels wat sloopwerkzaamheden. Uit het eerste onderzoek is naar voren gekomen dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie zis dan ook op zoek naar getuigen van de brand én mensen die ons meer kunnen vertellen over die brand.

Het pand waar de brand heeft gewoed ligt aan de Grondzijl 20; op een kleinschalig industrieterrein in Groningen. In het pand zijn twee bedrijven gevestigd. De eerste melding van de brand kwam rond 01:30 uur (op zondag 26 februari 2023) binnen.

Tips

Mogelijk zijn er mensen die kort voor de brand iets hebben gezien bij of rondom de Grondzijl in Groningen of bijvoorbeeld in het bezit zijn van (deurbel)camerabeelden. Heeft u informatie of andere achtergrondinformatie waarvan u vermoedt dat dit interessant kan zijn voor het onderzoek? We komen graag met u in contact. Bel met 0900-8844 of neem contact met ons op via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

error: Alert: Copyright ©Persbureau Meter