Bedrijfsbus botst op wegversperrings blokken (bariaire blokken)en betonnen vangrail(Video)

Foto/Video - Joey Lameris/Persbureau Meter

Groningen – Op de oprit van de N7 richting het Knooppunt Julianaplein is woensdagmiddag een bedrijfsbus op de wegversperrings blokken (bariaire blokken langs de kant van weg gevuld met water gereden. Deze blokken dwingen het verkeer bij wegwerkzaamheden een bepaalde richting op.

Het verkeersongeval gebeurde op de kruising met de Europaweg in Groningen. Door nog onbekende oorzaak reed een bedrijfsbus frontaal op deze wegversperrings-blokkenen en het voertuig kwam vervolgens tegen de betonnen vangrail tot stilstand.

De bestuurder van de bedrijfsbus werd door medewerkers van de ambulancedienst gestabiliseerd en met onbekende verwondingen overgebracht naar het UMC in Groningen. Het is onbekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, de politie deed hier onderzoek naar.

De oprit naar de N7 toe werd door het ongeval volledig afgesloten door de hulpdiensten. De weg lag bezaaid met brokstukken, olie, zand en water. In totaal werden 9 bariaire-blokken, 1 verkeersbord en 1 hek kapot gereden door de bedrijfsbus.

De wegbeheerder had een uur nodig om de weg te reinigen en nieuwe borden te plaatsen. Overige weggebruikers moesten rekening houden met minimaal één uur vertraging doordat men moest omrijden en het verkeer vastliep en voor files zorgde.