Brandweer uren druk met vreemde geur in appartementen gebouw(Video)

Foto/Video - Patrick Wind/Raymon Meter/Persbureau Meter

Groningen – Een evacuatie van een appartementen complex in Groningen wegen een indringende stank. De brandweer verrichte metingen en dat gaf een verhoogde waarde aan van een onbekende stof. De brandweer weet nog niet om welke stof het gaat. De brandweer is al uren druk met het onderzoek.

In totaal zijn er zestien appartementen ontruimd. Acht bewoners worden opgevangen in De Oosterpoort in Groningen. Een aantal bewoners had last van duizeligheid en hoofdpijn. Zij zijn uit voorzorg gecontroleerd door de collega’s van de ambulance en de huisartsenpost. Zij maken het goed en bevinden zich inmiddels ook in de opvanglocatie
Sinds vanmiddag werd er in meerdere woningen aan de Oosterhaven een vreemde lucht geroken. De brandweer is aan het onderzoeken waar de lucht vandaan komt en wat het is. De brandweer schaalde op naar Grip 1 waardoor diverse hulpverlenings diensten ter plaatse kwamen voor overleg.
De Milieuongevallendienst van het RIVM is zojuist ter plaatse gekomen met een mobiel laboratorium. Zij gaan onderzoeken wat de vreemde geur veroorzaakt.