Cameraman vind weggelopen koe in natuurgebied Pesse (Video)

Foto/Video - Glenn Hoekstra/Persbureau Meter

Pesse – Cameraman Glenn Hoekstra van Persbureau Meter heeft een weggelopen koe getrasseerd in het natuurgebied Boerveenscheplassen in Pesse. De koe was met vijf soortgenoten bij een veehouder uit het weiland ontkomen. Vijf werden er weer gevonden maar de zesde bleek spoorloos. Door het hoge helmgras was de koe in het natuurgebied niet te zien. Toen de cameraman zijn drone liet vliegen zag hij plotseling een koe in het hoge gras liggen. Navraag bij het Drents landschap leerde dat een veehouder nog op zoek was naar een van zijn koeien. De koe is door de veehouder uit het natuur gehaald. Glenn zegt wel dat hij verrast was de koe te ontdekken. Ja, dat verwacht je niet. Ik dacht wat ligt daar en toen ik wat lager ging vliegen met de drone zag ik dat het een koe was. Nou ik maak daar wel wat mee. Ruim een week geleden ontdekte ik een Europese Pelikaan.”