Corona uitbraak in Zonnehof Haren(Video)

Foto/Video - DrentsNieuws/Persbureau Meter

HAREN – Ondanks dat het personeel de eerste vaccinatie heeft gehad zijn er toch dertig personeelsleden besmet met corona in de Zonnehof in Groningse Haren. Ook een groot aantal van de 54 bewoners zijn besmet geraakt maar die waren nog niet gevaccineerd. Dit meldt rtv Noord op hun website. Bekend is wel dat bij een eerste vaccinatie met het vaccin de persoon niet volledig beschermd is. Maar toch is het een verrassende ontwikkeling. De Zonnehof valt onder Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ).

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn bewoners van het woonzorgcentrum (preventief) in quarantaine. De besmette medewerkers zijn thuis in quarantaine.

“We staan in nauw contact met de GGD. Alle medewerkers van Woonzorgcentrum de Zonnehof worden voorafgaand aan hun dienst preventief getest. In verband met de quarantainemaatregelen is bezoek aan bewoners van het woonzorgcentrum momenteel niet mogelijk. De situatie is uiteraard zeer vervelend voor zowel de bewoners, hun naasten en de medewerkers. Wij streven ernaar deze periode zo kort mogelijk te laten duren. Daar waar mogelijk stimuleren we contact via telefoon of video.” aldus de NNCZ op hun website