Drie tieners aangehouden voor openlijke geweldpleging

Facebook: Politie Groningen

Groningen – Zaterdag 15 februari heeft de politie drie jongens (twee 12-jarigen en een 13-jarige) uit Groningen aangehouden. Zij vielen fietsers op het Wilgenpad in Groningen lastig en vernielden even later verkeersborden op de Eikenlaan.

Vanwege het feit dat fietsers/wandelaars op en rondom het Wilgenpad de laatste tijd vaker door jeugd worden belaagd surveilleerd de politie daar regelmatig. Zo ook gisteravond. De politie is zowel opvallend als onopvallend aanwezig. De politie trof de drie minderjarigen zaterdagavond op het Wilgenpad waar ze fietsers intimideerden en belaagden. Er werd o.a.geschreeuwd en met een riem op de grond geslagen terwijl de fietsers er langs reden of ze moesten stoppen. Daarna liepen de jongens door richting de Eikenlaan en vernielden daar een paar verkeersborden. We hebben de jongens aangehouden op de Beukenlaan.

Getuigen/Tips
Fietste u gisteravond op het Wilgenpad en/of in de omgeving en werd u lastig gevallen door jongeren? Laat het de politie weten en neem contact met via 0900-8844. Juist door dit soort feiten bij de politie te melden weet de politie wat er speelt en kunnen ze actie ondernemen.