Vermoedelijk explosie bij kamer verhuur bedrijf in Groningen(Video)

Foto/Video - DrentsNieuws/Persbureau Meter/112Groningen

Winschoten – Aan de Maasstraat in Winschoten is vermoedelijk een explosie geweest in een pand van een kamerverhuurbedrijf. Wat de oorzaak van die explosie is geweest is nog onbekend. De brandweer schaalde direct op naar grote brand. Omstanders hebben een luide knal gehoord en zagen dat alle ramen uit het pand lagen. De brandweerkorpsen van Groningen, Oude Pekela, Veendam en Winschoten spoeden zich ter plaatse. Daar bleek dat de brand meeviel. Maar alle ramen lagen er wel uit en dat deed het ergste vermoeden. De brandweer concentreerde zich dan ook snel op het zoeken naar eventuele slachtoffers in het pand. Die werden niet aangetroffen. Ambulances en de trauma heli met het mobiel medisch team waren ter plaatse. Meerdere personen zijn door het ambulance personeel gecontroleerd maar hoefden net naar het ziekenhuis. Voor de onderlinge afstemming werd er door de brandweer opgeschaald naar Grip 1.

Update – In verband met een brand in een pand aan de Maasstraat in Winschoten heefr de politie inmiddels een verdachte aangehouden. Hij is aangehouden op verdenking van brandstichting. Er wordt forensisch onderzoek gedaan in het pand. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

Politie Groningen
@polgroningen
Replying to @BRWGroningen
In verband met een brand in een pand aan de Maasstraat in Winschoten is inmiddels een verdachte aangehouden. Hij is aangehouden op verdenking van brandstichting. Er wordt forensisch onderzoek gedaan in het pand. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.