Gedetineerde weer bij bewustzijn na incident in Norgerhaven Veenhuizen (Video)

Foto - Rick Jongsma/Persbureau Meter

VEENHUIZEN – Een gedetineerde is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een worsteling met bewaarders van de gevangenis.

Het incident vond plaats in P.I. Norgerhaven in Veenhuizen. De gedetineerde raakte dermate gewond, dat een Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter werd ingevlogen.

Volgens Eveline Petit, persvoorlichter Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), kreeg de gedetineerde een straf opgelegd waarbij er een worsteling ontstond. Petit: ,,Op het moment dat de gedetineerde een straf opgelegd kreeg, was hij daarbij agressief geworden. Het personeel heeft ingegrepen en heeft hem toen in de isoleercel geplaatst. Daarbij is een worsteling ontstaan waarna hij alsnog in de isoleercel is geplaatst.”

Na de worsteling met de bewaarders, ging de toestand van de gedetineerde volgens Petit achteruit: ,,Enig moment na plaatsing in de isoleercel, is de gedetineerde onwel geworden en buiten bewustzijn geraakt. De medische dienst is direct gewaarschuwd en heeft de hulpdiensten ingeschakeld. Hij wordt op dit moment behandeld in het ziekenhuis.”

De politie doet in de P.I. Norgerhaven onderzoek naar incident. De verwondingen van de gedetineerde worden in het onderzoek meegenomen. DJI ontkent het toepassen van de zogeheten ‘nekklem’ bij dit incident.


Foto/Video – Rick Jongsma/Persbureau Meter