Gerechtsgebouwen in Assen en Groningen ook na 6 april dicht

Foto - Erik Smit/Persbureau Meter

Den Haag – Woensdag is na overleg met betrokken partijen besloten ook na 6 april alle rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges gesloten te houden. Urgente zaken gaan wel door, maar in principe zonder fysieke zitting. Het soort zaken dat inhoudelijk wordt behandeld, zal wel langzaamaan worden uitgebreid. Dit in verband met de uitbraak van de corona virus.
Vanaf 17 maart was deze maatregel al van kracht. Daaronder vallen uiteraard ook Assen en Groningen. Dat heeft de Raad van de Rechtsspraak bekend gemaakt

Uitgangspunt blijft ook dan dat erin principe geen zittingen plaatsvinden en er geen fysiek contact is met partijen; er zal in beginsel tele(fonisch) gehoord worden of van andere mogelijkheden, zoals Skype for Business, gebruik worden gemaakt. Schriftelijke procedures blijven, net als nu, zoveel mogelijk doorgang vinden.

De Rechtspraak zal de komende week een aanvullende lijst opstellen van zaken die, naast de urgente zaken, in deze tweede fase ook prioriteit moeten krijgen. Deze lijst zal begin april worden gepubliceerd op de speciale coronapagina op Rechtspraak.nl en steeds geactualiseerd worden. Op deze pagina vindt u ook de meest actuele informatie over corona en de Rechtspraak.

Tot wanneer deze situatie duurt, is op dit moment nog niet bekend en onder meer afhankelijk van nieuwe kabinetsmaatregelen.

Bron; Rechtspraak.nl