Groot onderhoud A37 knooppunt Holsloot – Duitse Grens

Foto - Archief Persbureau Meter

Holsloot – Rijkswaterstaat voert in de periode van donderdagochtend 14 mei tot en met vrijdagmiddag 24 juli groot onderhoud uit aan de A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens.

Dit is de eerste fase van het werk dat na de zomervakantie wordt voortgezet en duurt tot en met vrijdag 6 november. Het werk wordt in delen uitgevoerd waarbij steeds één rijbaan over een lengte van ongeveer 5 kilometer wordt afgesloten. Het verkeer wordt daarbij via de andere rijbaan geleid, waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

Gedurende de periode van donderdagochtend 14 mei 07:00 uur tot vrijdagmiddag 24 juli 18:00 uur is over een lengte van ongeveer 5 kilometer slechts één rijstrook per richting beschikbaar. Daarnaast zijn de volgende afsluitingen voorzien:

· Vrijdagavond 15 mei 18:00 uur tot vrijdagochtend 29 mei 07:00 uur:

o afrit Emmen-Zuid (5) vanuit de richting Meppel;

o toerit Emmen-Zuid (5) in de richting van de Duitse grens.

· Zaterdagavond 30 mei 18:00 uur tot vrijdagochtend 12 juni 07:00 uur:

o afrit Emmen-Zuid (5) vanuit de richting de Duitse grens;

o toerit Emmen-Zuid (5) in de richting van Meppel.

· Zaterdagavond 13 juni 18:00 uur tot dinsdagochtend 30 juni 07:00 uur:

o afrit Zwartemeer (7) vanuit de richting Meppel;

o toerit Zwartemeer (7) in de richting van de Duitse grens.

· Woensdagavond 1 juli 18:00 uur tot donderdagochtend 23 juli 07:00 uur:

o afrit Zwartemeer (7) vanuit de richting de Duitse grens;

o toerit Zwartemeer (7) in de richting van Meppel.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden worden op- en afritten afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende toe- of afrit. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Werkzaamheden tijdens coronacrisis
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.