Groot onderhoud A37 knooppunt Holsloot – Duitse grens

Foto - Archief Persbureau Meter

HOLSLOOT/EMMEN Rijkswaterstaat voert in de periode van donderdag 14 mei tot en met zaterdag 7 november groot onderhoud uit aan de A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens. Dit onderhoud heeft betrekking op beide rijbanen en is nodig om de weg ook de komende jaren in goede conditie te houden.

Het werk wordt in delen uitgevoerd waarbij steeds één rijbaan over een lengte van ongeveer vijf kilometer wordt afgesloten. Het verkeer wordt daarbij via de andere rijbaan geleid, waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.Het werk wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase start op donderdagochtend 14 mei en duurt tot en met vrijdagmiddag 24 juli. De tweede fase start op maandagochtend 10 augustus en duurt tot en met zaterdagmiddag 7 november. Het werk wordt vervolgens opgedeeld in delen van ongeveer vijf kilometer lengte op één van beide rijbanen, waaraan twee tot vier weken gewerkt. Het verkeer wordt daarbij over de andere rijbaan geleid waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. Tijdens de werkzaamheden worden op- en afritten afgesloten voor het verkeer. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.