Herstel werkzaamheden n33 Zuidbroek – Eemshaven van start(Video)

Foto/Video - Gijs Bouman/Persbureau Meter

Zuidbroek – In de nachtelijke uren van maandagnacht zijn herstelwerkzaamheden aan de gang gegaan op de N33 tussen Zuidbroek en de Eemshaven, een traject van ongeveer 35 kilometer. De weg heeft de afgelopen maanden te kampen gehad met gaten in het wegdek als gevolg van het slechte weer.

Rijkswaterstaat heeft geconcludeerd dat ingrijpend herstel noodzakelijk is. Hoewel er al onderhoud gepland stond, heeft het slechte weer ervoor gezorgd dat de kwaliteit van het asfalt sneller achteruitging dan verwacht, waardoor eerder ingrijpen geboden was.

De wegwerkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, van Zuidbroek tot Appingedam, is zondagnacht van start gegaan en zal naar verwachting duren tot woensdagavond 28 februari om 18.00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

In de tweede fase zal nieuw asfalt worden aangebracht op het traject van Appingedam naar de Eemshaven. Deze werkzaamheden zullen aanvangen op woensdag 28 februari om 18.00 uur en zullen doorgaan tot en met zondagavond 17 maart om 18.00 uur.