Honderden komen op Geert Wilders af in NieuwBuinen(Video)

Nieuw-Buinen – Vrijdagmiddag kwam PVV leider Geert Wilders op werkbezoek in Nieuw-Buinen om zich op de hoogte te laten stellen van de plannen om windturbineparken in de Drentse Monden te plaatsen.

In navolging van het bezoek van de Koning en Koningin aan de Veenkoloniën willen de politieke partijen ook graag in gesprek met de actiegroepen en de mensen in dit gebied. Wij hebben immers massaal NEE gezegd tegen de komst van de windturbines en minister Kamp hecht geen enkele waarde aan de mening van de bevolking. En hier wordt door de partijen gebruik van gemaakt, evenals ook wij daar weer ons voordeel mee kunnen doen, want opeens hebben we een gehoor vanuit Den Haag voor wat ons boven het hoofd hangt.

Dhr van Berkel (PVV-Drenthe) ontving Geert Wilders buiten bij het MFC in Nieuw-Buinen. Daar kon hij met bewoners en leden van Stichting Platform Storm van gedachten wisselen over hoe zij tegen de plannen van de plaatsing van de windturbines aankijken. Mw Klever van de PVV heeft na het 40 minuten durende bezoek van Wilders een toespraak houden over hun zienswijze met betrekking tot wind.

Platform Storm is gevraagd om over de gezondheidsproblematiek te spreken. Want naast dat de bijna 200 meter hoge windmolens het landschap zullen vernielen en de waarde van de huizen doen zullen dalen brengen de windturbines ook gezondheidsproblemen met zich mee. Tevens draaien de windmolens niet op wind maar op subsidie.


Video – Marc Dol/Persbureau Meter

Foto – Hendrik Buseman/Persbureau Meter
Tekstbron – Hendrik Buseman/Persbureau Meter