Inbreker aangehouden in Alteveer ; 2 op de vlucht

Alteveer – De politie heeft voor de tweede keer dit jaar inbrekers gearresteerd in Alteveer. Zaterdagavond even na 22.00uur werden aan de Oosterweg drie inbrekers overlopen. De inbrekers zetten het op een lopen waarop een ware klopjacht werd ontketend. Diverse politie auto’s een speurhond en dorpsbewoners trokken door het dorp om de voortvluchtige verdachten op te sporen. 1 inbreker kon worden gearresteerd. De overige twee zijn nog voortvluchtig. In het dorp zijn diverse ‘Buurtwhatsapp groepen’ actief waar verdachte situaties in worden doorgegeven en inbrekers snel kunnen worden opgespoord.

Burgernet
De politie deed zondagmiddag via burgernet en facebook een getuigenoproep.


Geachte deelnemer,

De politie onderzoekt een woninginbraak in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek.

De inbraak is gepleegd op zaterdag 26 december 2020 tussen 22:45 uur en 22:45 uur in de Oosterweg te Alteveer.

Toedracht: Openbreken/forceren/inslaan/ingooien.
Heeft u of één van uw huisgenoten:

Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
Verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
Informatie/gegevens van andere getuigen die dit delict hebben gezien/gehoord?
Camerabeelden, foto’s en/of overige informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze woninginbraak, neemt u dan direct contact op met de politie. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).”