Landelijke FNV actie Streekvervoer Den Haag(Video)

Foto/Video - Persbureau Meter

Den Haag – De FNV voert in Den Haag actie voor een betere CAO. Vandaag wordt er in het hele land gestaakt in het streekvervoer. Er zullen daardoor streekbussen en -treinen uitvallen.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Dat is niet iets waar de chauffeurs blij van worden. Deze landelijke staking is bittere noodzaak, voor hun eigen werkomstandigheden, maar ook voor de toekomst van het openbaar vervoer.’
De chauffeurs zijn vanaf mei in actie voor een betere cao Streekvervoer. Doordat de beloning en de andere voorwaarden in de huidige cao niet aantrekkelijk genoeg zijn, is er te weinig personeel. Daardoor is de werkdruk hoog en vallen er veel collega’s uit, waardoor de werkdruk nog hoger wordt. ‘En zo zit de sector in een vicieuze cirkel naar beneden. En daar hebben de reizigers ook last van, omdat er buslijnen uitvallen of zelfs helemaal geschrapt worden’, aldus Van der Gaag.

FNV-bestuurder
@marijnvdergaag
roept de werkgevers op om verder te praten over een goede cao als die gesprekken ook ergens toe leiden. Binnen 5 weken moet dat gebeuren, anders komt er een 3-daagse staking in het streekvervoer.