Man aangehouden op verdenking van betrokkenheid strafbare feiten in ziekenhuis in Assen(Video)

Foto - Wendy Drent/Persbureau Meter

Op maandag 17 april is een 30-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) ten tijde van de coronapandemie. De aangehouden verdachte was in die periode als verpleegkundige werkzaam in dit ziekenhuis.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aan hem zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij voorlopig alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Strafrechtelijk onderzoek

De aanhouding vloeit voort uit een strafrechtelijk onderzoek dat de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland zijn gestart naar aanleiding van een aangifte door het WZA bij de politie. Het verdere onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Dit vraagt grote zorgvuldigheid. Politie en OM begrijpen dat dit bericht vragen oproept. Vanwege de aan verdachte opgelegde beperkingen kunnen we op dit moment echter niet meer informatie delen. Daarnaast zou dit het onderzoek kunnen schaden. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Contact

Informatie die van belang kan zijn voor het strafrechtelijk onderzoek kan met de politie worden gedeeld door te bellen naar het nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem op het nummer 06-12186462. Eveneens kan een mail worden gestuurd naar altoos.noord-nederland@politie.nl.

Bron – Openbaar Ministerie, parket Noord-Nederland.


Video Wendy Drent/Persbureau Meter