Minister-president Rutte trapt schooljaar MBO Midden-Nederland af

Den Haag – Donderdag 8 september 2011 trapt minister-president Rutte bij ROC Midden-Nederland het schooljaar af. Daarmee onderstreept de minister-president het belang van vakmanschap in het onderwijs, één van de ambities in het Regeerakkoord.
Minister-president Rutte: “Tweederde van alle jongeren volgt een Middelbare Beroepsopleiding en al die vakmensen zijn straks keihard nodig als we in Nederland ook over 10, 20, 30 jaar een goedbelegde boterham willen verdienen. De beste manier om de kwaliteit in het MBO te verbeteren is: onderwijs en beroepspraktijk zo dicht mogelijk bij elkaar.”

Het bezoek start met een gesprek met drie regionale ondernemers, docenten, studenten en schoolbestuur over de aansluiting tussen de opleiding en arbeidsmarkt. Dit gesprek vindt plaats op het Horeca & Travel College van ROC Midden-Nederland.
Aansluitend bezoekt de minister-president het Automotive College, een samenwerking tussen het ROC en Innovam. Bij dit leerbedrijf worden vakmensen opgeleid voor de autobranche.
Op het Automotive College spreekt voorzitter Geluk van het bestuur van ROC Midden-Nederland over onder andere de ambities van zijn instelling. Minister-president Rutte gaat in zijn toespraak in op de noodzakelijke wisselwerking tussen vakonderwijs en beroepskracht.

Foto – Archief Persbureau Meter