Minister Verhagen opent academisch jaar Wageningen.

Wageningen – Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) spreekt maandag 5 september bij de opening van het academisch jaar van de Wageningen University & Research Centre over de vergroting verdienvermogen van de Nederlandse economie en de veranderingen in onderwijs en onderzoek die daarvoor noodzakelijk zijn.

Bij de opening van het academisch jaar staat de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderzoekers centraal. Binnenkort maakt het kabinet maatregelen bekend om die samenwerking in de topsectoren van de Nederlandse economie te verbeteren.

Verder spreken ook voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW Wientjes en directeur van de Social Sciences Group van de Wageningen UR prof. Huirne.

Eerder op dag neemt minister Verhagen in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede een MRI-scanner in gebruik. Hierin kunnen mensen in hun geheel worden gescand. Ziekenhuizen, universiteiten en bedrijven kunnen gebruik maken van de scanner voor onderzoek naar de effecten van voeding op de mens.

De scanner wordt gefinancieerd door het Centre for Advanced Technology AgroFood, een initiatief van EL&I, de provincie Gelderland en Wageningen UR.

Foto – Archief Persbureau Meter